Piatra norocului

Piatra norocului

Piatra Lunii sau piatra norocului a fost intotdeauna foarte populara in India, unde este considerata o piatra sacra, magica, dar apreciata si de romani si de greci.

Romanii credeau ca Piatra Lunii s-a format in mod magic din lumina Lunii si a fost utilizata pentru crearea de bijuterii romane inca din anul 100 D.Ch.

Grecii antici si romanii asociau Piatra Lunii cu zeitatile Lunii. Piatra Lunii sau Moonstone era foarte populara printre bijuteriile Art Nouveau de la inceputul sec.XX . In aceasta perioada barbatii purtau Pietrele Lunii la acele de cravata, la butoni, inele si montate ca ornamente pe lanturile de la ceasuri, iar femeile purtau Pietrele Lunii la bratari, brose, inele, cercei si coliere.

Culoare: incolora, albicioasa, galbena, verde, roz, alb-argintiu sau alb laptos cu o usoara stralucire de albastru cand piatra este miscata ( fenomen numit adularescenta).

Se gaseste in India, Mexic, Australia, SUA, Brazilia, Elvetia. Sri Lanka este cea mai importanta sursa de Piatra Lunii in ceea ce priveste volumul si calitatea.

Cele mai valoroase sunt cele incolore, transparente si cu o stralucire puternica de albastru, asa cum sunt cele din colier.

   Arata-le prietenilor tai:
0

Lasa un raspuns

0
    0
    Cosul meu
    Cosul este gol